Kaspian 3kk + Neuvola


(1kk,2kk)

Hurjaa, että meidän minimies on jo kolmen kuukauden ikäinen!
Kaspian on iloinen ja tyytyväinen vauva. Kaspi on oikea vauhtihirmu! Jalat ja kädet vispaa jatkuvasti joka suuntaan ja hän olisi koko ajan menossa jonnekkin jos vain pääsisi. Mahallaan ollessa leikitään lentokonetta ja sitten ähistään ja puhistaan kun ei päästäkkään lentoon taikka eteenpäin. Kaspian on nyt muutamasti onnistunut kääntymään selältä vatsalle! Nyt jo! Ongelmana on vielä edessä oleva/alle jäävä käsi, mutta pari kertaa herra on tosiaan onnistunut taiteilemaan ittensä masulleen. Ei enään kyllä uskalla sohvalle ilman valvontaa jättää. Ihan surku tulee kun ajattelee, että lapset kasvaa näin nopeaa! Vaikka toisaalta on todella hienoa ja ihanaa seurata kun he kasvavat ja oppivat joka päivä jotain uutta.

Yöt ovat menneet edelleen vain parempaan suuntaan ja jo jokusen yön Kaspianin eka unipätkä on ollut jopa 7h! Yöunille Kaspi menee 22-23, ensimmäinen herätys on yleensä 04-06 ja siitä jatketaan 2-3h välein koko päivän. Päikkäritkin sujuvat nykyään paremmin ja sohvalla voidaan ihan hyvin nukkua tunninkin verran, aiempien 3-5min pätkien sijaan! Ensimmäiset päikkärit Kaspian nukkuu yleensä ulkona, n 2-3h. Iltasin usein käy niin, että tyyppi menee aivan yliväsymyksen puolelle ja sitten täytyy kyllä tehdä kaikkensa itkevän vauvan kanssa jotta tämä nukahtaa. Muuten onneksi Kaspian nukahtaa aina itse, jopa iltasinkin hänet saa tissittelyn jälkeen vain laittaa sänkyyn ja sinne sitten simahtaa itsekseen.


Tänään meillä oli heti aamusta Kaspianin 3kk neuvola. Tiedossa oli tällä kertaa rokotteita ja ensimmäiset piikit! Ensin vaihdettiin neuvolatädin kanssa kuulumisia ja sitten riisuttiin Kaspian vaippasilleen. Testattiin niskan kannatus, heijasteet, katsekontakti ja lelun seuraaminen. Kaikki oli kunnossa, paitsi Kaspian ei kiinnostunut lelun seuraamisesta ollenkaan, sillä yllä oleva taulu sekä neuvolatädin naama oli paljon kiinnostavampi. Kotona kuitenkin onneksi seuraillaan hyvin kaikkea mitä ympärillä tapahtuu.
Ja taas palattiin aiheeseen -Kaspianin rähmivä silmä. Vasen silmä on vihdoin lopettanut rääppäämisen kokonaan, mutta oikea silmä on ''ennallaan.'' Ensi kerralla 4kk neuvolassa on myös lääkäri ja sielä sitä sitten taas katellaan enempi.

Sitten se kasvu!
3kk mitat:  (suluissa 2kk mitat)

Paino: 5790g  (4790g)

Pituus: 60cm  (57,4cm)

Pipo: 39,1cm  (38cm)

''Suloinen poika! :) Kasvaa hienosti täysimetyksellä. Päätä kannattaa vatsamakuulla. Kääntynyt jo. Katsekontakti, juttelee. Silmä vielä rähmii. Hieno poika! :)''

Hyvin siis kasvaa! Painoa tullut kuukaudessa tasan kilo ja pituutta 2,5cm. :)

Mittojen jälkeen oli rotan ja piikkien aika. Rotan Kaspian otti vastaan pienen kitinän säestyksellä ja lopussa onnistui vetämään sitä henkeenkin. Yskimisen loputtua kiusattiin vielä lisää ja lyötiin kaksi piikkiä reisiin. Ja se ääni mikä pojasta lähti! Raasu kuulosti ihan kiljuvalta sialta teurastamolla. Kamalaa katsottavaa kun toiseen sattuu niin. Toivottavasti rokotteet eivät ainakaan kovin pahaa kuumetta nostaisi tai muutakaan ikävää oiretta ilmenisi.

Nyt Kaspian on nukkunut tyytyväisenä ulkona pian 2h ja niin taitaa seuraavat lähipäivät mennäkkin, että uni maistuu entistäkin paremmin.


2 kommenttia

Kiitos kommentista!